Türkiye'nin yerli otomobili TOGG DEÜ'nün Makam Aracı oldu

TOGG’un, İzmir’deki üniversiteler arasında ilk kez DEÜ’de makam aracı olarak kullanılacağını açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ilk sürüşü de kendisi yaptı. Rektör Hotar, “Lansmanı Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve ilk siparişini aynı gün verdiğimiz; Türkiye’nin güçlü yarınlarının temel taşlarından yerli ve milli aracımız TOGG’u teslim almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u teslim almasının ardından trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirdi. 35 DEU 09 plakalı, ‘Oltu Siyahı’ rengindeki T10x model TOGG’un teslimi nedeniyle Alsancak Rektörlük Binası önünde tören düzenlenirken, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türk milletinin, Türk mühendislerinin istendiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı, ülkemizin 60 yıllık rüyası TOGG’un ülkemize kazandırılmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Rektör Hotar, “Milli projemiz olan TOGG bir otomobilden öte, gençlerimizin istediklerinde neleri başarabileceklerinin en güzel örneği olarak Türkiye yollarında olacak. Üniversitemizde artık makam aracı olarak yerli otomobilimiz olan TOGG'u kullanacağız” diye konuştu.

 

GURUR DUYUYORUZ

TOGG’un, Türkiye'nin yeni nesil sanayi politikasının en somut örneği olarak hayata geçirildiğini kaydeden Rektör Hotar, “Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim kurumlarından olan Üniversitemiz, yerli ve milli kaynakların kullanımını teşvik etmeyi, milli projeler gerçekleştirmeyi ve bu amaçla yola çıkan bilim insanlarını desteklemeyi bir yönetim anlayışı olarak görmektedir. TOGG bir otomobilden çok daha fazlasıdır. Ülkemizin gurur projesidir. Yeni nesiller için ilham kaynağıdır. Türkiye Yüzyılı’nın sıçrama noktası olan TOGG ülkemize hayırlı olsun. Artık kendine yetebilen, yerli uçağı, tankı, gemisi, İHA ve SİHA’ları olan, dünyada teknoloji üreten ve geliştiren bir oyuncu pozisyonuna gelen ülkemiz çok daha iyi teknolojiler üretebilecek potansiyele sahiptir. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’nin olan TOGG’un sadece Türkiye otomobil pazarında değil, dünya otomobil pazarında da söz sahibi olacağından şüphemiz yoktur. Üniversite olarak biz de bundan sonra TOGG teknolojilerinin geliştirilmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterecek; bilimsel çalışmalarımızı buna göre şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

DEÜ Rektörü Hotar, yerli ve milli üretimin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Milli gururumuz TOGG, yerli üretim ve istihdamı teşvik ederek ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, TOGG’un ihracat potansiyeli de Türkiye'nin uluslararası ticaretteki gücünü artırarak yeni iş fırsatlarının ve yatırımların kapısını açacaktır.”

 

TOGG HAKKINDA

Elektrikli ve yeni nesil TOGG, Gemlik'te bulunan fabrikada üretiliyor. Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV'u unvanını alan yerli otomobilimiz TOGG aynı zamanda 3'üncü seviyeye hazır otonom (sürücüsüz) bir araç olarak hizmet verecek. TOGG’un sahip olduğu teknolojiyle temiz enerjinin yaygınlaştırılmasına, karbon emisyonlarının azaltılmasına, dolayısıyla sürdürülebilir dünyaya önemli katkılarda bulunacağı kaydedildi. TOGG logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde bir araya gelerek; Doğu ve Batı'nın bir araya gelmesini simgeliyor. Aracın yalın dış tasarımı akıcılığı temsil ediyor. Ortadaki pırlanta şekli değerli kullanıcılara sunulan Türkiye penceresini temsil ediyor.